Ochutnejte víno Old Porter a udělejte si výjimečnou chvíli
Milovníci sladkých typů vín, ale také sladkých likérů všemožných druhů, by určitě neměli projít bez povšimnutí, pokud se pozornost upne k vínům Old Porter. Tato lahodná, voňavá a krásně barevná vína se řadí k velmi oblíbeným u žen ale také mužů. Jsou výborné při výjimečných příležitostech ať už je právě poledne, dopřáváte si večeři nebo jste pozdě večer, kdy se konečně po celém dni setkáváte doma, připravili miniraut se vším, co máte rádi a jako přípitek jste vybrali právě víno Old Porter.
Bílé, růžové i červené Old Porter
Víno Old Porter je k dostání ve všech třech variantách, na které jsme zvyklí. Pokud se podíváme na kvalitního výrobce, jistě jím bude např. Pérez Barquero, který se řadí k vinařům ve španělské oblasti Montilla – Moriles., kteří jsou proslulí svými sladkými víny. Ta se vyrábí především z odrůdy Pedro Ximénez. Bodegas Pérez Barquero se řadí k nejlepším sklepům v této oblasti.
Old Porter PINK je 12,5 % sladké růžové víno na bázi odrůdy Pedro Ximénez vyrobený jedinečnou a speciální technologií ROSE. Okouzlí vás růžová zářivá barvy s jasnými odlesky a vůní nazrálých malin a brusinek. Tělo je hřejivé s uceleným aroma sušeného ovoce, snoubí se s jemnou kyselinkou a delikátní sladkostí. Chuť lahodnou a příjemnou ucítíte dlouho na patře. Hodí se jako aperitiv i digestiv, lze jej pít jen tak s kostkami ledu a chutný je i ke sladkým pokrmům.
Na webových stránkách http://www.oldporter.cz najdete i Old Porter Rich Sweet Wine, červené 13 %, 21 % sladké víno odrůdy Pedro Ximénez z proslulé oblasti Montilla Moriles. Víno zrálo v sudech z amerického dubu 4 roky, barva připomíná mahagon, voní po zralých ostružinách a nakládaných ořeších. Chuť je plná, medová, jahodovo – čokoládová s jemnou tříslovninou. Hodí se jako aperitiv i digestiv, k dezertům, paštikám a kvalitním plísňovým sýrům.
Poslední možností je Old Porter White Sweet Wine, bílé 13 % víno, které zrálo 6 měsíců v sudech z amerického dubu. Voní po lípě, medu a vanilce, chutná jako kandovaný ananas s nádechem javorového sirupu. Hodí se jako aperitiv a digestiv, je lahodné ke smetanovým zákuskům.