Ruleta bonus vítán

  1. Virtuální Kasino S Počátečním Bonusem: Jak jsme se zmínili výše, je to dobré pro obě části kasina
  2. Hrát Kasino Bez Vkladu S Kouzly Zdarma - Troll Hunters je další vzrušující video slot od Playn GO
  3. Hrajte Hrací Automaty S Více Sloty Zdarma 2023: Na této stránce odpovíme na každou otázku, kterou byste mohli mít ohledně bonusů v kasinu cashback a proč jsou některé z nejlepších nabídek v okolí

Blackjack počítání karet

Můžete Vyhrát Automat S Iphone 2023
Kolik her Golden Hero je tam
Virtuální Kasino 1000 Bonus Bez Vkladu
Tato stránka poskytuje všem uživatelům velmi bezpečné a bezpečné herní prostředí a licence Komise pro hazardní hry ve Velké Británii brání i hradnímu šašku provádět jakékoli zábavné podnikání
Jedním z příjemných aspektů strategie Labouchere je její flexibilita

Tajemství automatu 2023

Hra Kasino Online 2023
To může být trochu bolest být vždy přijata do online kasina při otevření aplikace, zvláště pokud nejste zájem o této části, ale není to velký problém
Ruleta Bonus Code 2023
To je důvod, proč některé high roller hry, ale jeden z nejpopulárnějších online kasinové hry v online kasinu má mnohem podrobnější můžete objevit vzrušení z slot stolní hry
Online Hry Kasino Automaty

Upeč třeba chleba

Sortiment pečiva v obchodech se skoro nevejde do regálů, ale pojďme si zkusit upéct svůj vlastní chleba. Nebude to hned, ale vůně, která provoní celý dům a pocit z vlastnoručně upečeného bochníku stojí za to!

Rychlý pivní chleba

Velice snadný recept, když zjistíte, že jste zapomněli koupit pečivo. Za hodinu můžete nakrojit křupavý čerstvý bochník!

Na 1 bochník budete potřebovat:

  • 500g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • lžičku soli
  • 500 ml piva
  • případně semínka do těsta (len, sezam, chia, ..)

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, případně se semínky. Postupně do směsi přilévejte pivo a vypracujte hutné, ale hladké těsto. Formu na chlebíček vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou a těsto do ní hned vložte. Chleba pečte asi hodinu při 180ºC. Po upečení ho vyklopte na plech nebo mřížku, vraťte do vypnuté trouby na 10 minut a nechte chleba dojít.

Lněný chleba

 Zdravý recept z celozrnné mouky, který můžete libovolně obměňovat přidáním jiného druhu semínek.

Na 2 bochníky si připravte:

  • 180 ml vlažné vody
  • 35g kvasnic
  • 1 lžíci polohrubé mouky
  • 4 hrnky celozrnné mouky
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku lněného semínka
  • ½ lžíce soli
  • ½ lžíce kmínu
  • asi 3 hrnky vlažné vody

V hrnku smíchejte 180 ml vlažné vody s droždím a lžící mouky, přidejte špetku cukru a nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte obě mouky, přidejte sůl, kmín a lněné semínko. Do směsi poté přidejte kvásek a vypracujte při postupném přilévání vlažné vody těsto. Na teplém místě ho nechte kynout asi hodinu.

Dvě chlebíčkové formy vymažte tukem, těsto do nich rozdělte a nechte kynout ještě asi čtvrt hodiny. Formy s chlebem vložte do trouby a pečte asi hodinu při 180ºC.

Hrníčkový slunečnicový chleba

Jednoduchý recept, který Vám usnadní práci díky hrnečkovému odměřování. Slunečnicová semínka zkuste nahradit i dýňovými.

Na 2 chleby si připravte:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 hrnky tmavé žitné mouky
  • 2 hrnky vlažné vody
  • ½ hrnku vlažného mléka
  • kostku kvasnic
  • 1 lžíci cukru krupice
  • 3 lžičky soli
  • 3 lžičky kmínu
  • 100g slunečnicových semínek

V míse smíchejte pšeničnou i žitnou mouku se solí, kmínem a slunečnicí. Z mléka, cukru a kvasnic vytvořte kvásek a přilijte ho k mouce. Přidejte vodu a vypracujte hutné, ale vláčné těsto. Vyklopte jej na pomoučněný vál a důkladně rukama propracujte. Těsto rozdělte na dva díly, vytvarujte bochníčky, dejte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte pod utěrkou kynout asi půl hodiny.

Troubu rozpalte na 250ºC, chleba při této teplotě pečte jen chvilku (asi dvě minuty), poté teplotu ztlumte na 100ºC a pečte dalších 35 minut. Během pečení chleba dvakrát potřete slanou vodou.

Selský kváskový chleba

Klasický, poctivý chleba z pravého živého kvásku. Pokud nevíte, kde ho sehnat nebo jak ho vyrobit, mrkněte na mapu www.pecempecen.cz a zjistěte, kdo z Vašeho okolí kvásek nabízí. V drogerii DM je nyní nově k dostání i žitný kvásek v prášku.

Na 2 bochníky si připravte:

  • 75 ml kvásku
  • 20g kvasnic
  • 500 ml podmáslí
  • 300g hladké mouky
  • 200g žitné mouky
  • 15g soli

Droždí smíchejte v misce s vlažným podmáslím, přidejte kvásek, pšeničnou i žitnou mouku a sůl. Vše důkladně smíchejte a asi deset minut propracovávejte, buď rukama nebo s pomocí robotu. Na pomoučněném válu poté nechte pod utěrkou kynout asi půl hodiny. Těsto rozdělte na dva díly a dejte na plech vyložený pečícím papírem.

Troubu rozpalte na 210ºC a vložte do ní plech pokapaný vodou, aby se trouba zapařila. Po rozehřátí plech vyjměte a vložte plech s chlebem. Při základní teplotě pečte asi pět minut, potom teplotu ztlumte na 200ºC a pečte ještě 25 minut.

Domácí ciabatta

Ciabatta je klasické italské pečivo z bílé mouky. Je podobné bagetě, je velmi křupavé a nejlepší čerstvě upečené. Zkuste příště do těsta přidat rozmarýn, nasekané olivy nebo sušená rajčata!

Na 3 ciabatty si připravte:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 a ½ hrnku vody
  • 1 a ¼ lžičky soli
  • ¼ balení sušeného droždí

Všechny suroviny smíchejte v míse, vypracujte těsto a to nechte kynout 12 hodin. Na povrchu se vytvoří mnoho malých bublinek a těsto zřídne. Vyklopte jej na pomoučněný vál, třikrát přeložte jako při přípravě listového těsta, a nechte odpočívat ještě asi čtvrt hodiny.

Připravené těsto rozdělte na tři díly a vytvarujte ciabatty (podlouhlé bagety). Vložte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 250ºC asi 25 – 30 minut, přičemž dáte na dno trouby kastrolek s vodou. Upečené ciabatty nechte vychladnout na mřížce, nejlepší jsou však čerstvé a křupavé.