Vztah s podezíravým mužem

Vztah s podezíravým  mužem patří také mezi vztahy, které nejsou snadné. Ovšem, dá se s tím žít, když víte, jak na to.

Pokud máte doma žárlivce, tak vás nejspíše podezírá naprosto zbytečně a neprávem. Za každou situací vidí důvod nevěry, nebo útěku od něj. Zkuste mu ukázat, že nemá důvod žárlit. Přesvědčit ho, ale nebude vůbec snadné. Žárlivec se ze začátku až tak neprojevuje, nebo tak, že vám to lichotí, protože z jeho chování cítíte, že o vás má zájem. Později vám ale jeho chování jistě vadit začne. Bude vám to lézt na nervy a budete chtít jeho chování změnit. Žárlivec vám totiž bude vyčítat vaše neutrální, nebo přátelské chování k ostatním a bude vás ze všeho podezírat.

Žárlivec má potřebu překrucovat a také chybně si vysvětlovat vaše chování

Pokud třeba uvidí, jak se bavíte s kamarádem, bude vám vnucovat, že s ním koketujete, že ho balíte a podobně. Přitom vy sama moc dobře víte, že to tak není a že to, co vám vypráví vaše drahá polovička, je holý nesmysl a výplod jeho fantazie. Často můžete sledovat to, jak je kvůli vašemu chování podrážděný a jak se cítí uraženě a přitom vy moc dobře víte, že jste nic špatného neprovedla.

Co s tím?

Dost možná je váš partner poznamenán nějakým traumatem z dětství, které v něm později vyvolají nedůvěru. Pokud s takovým partnerem budete chtít zůstat, musíte počítat s tím, že vám bude prohlížet vaše osobní věci, že bude zjišťovat, s kým, proč a jak jste v kontaktu a podobně. Buďto to překousnete, nebo se s partnerem rozlučte, nejspíše se totiž nezmění a jeho podezíravost bude stále stejná.

Pokud budete mít pocit, že se změnil, tak to bude změna pouze na oko. Při zjišťování věcí nejspíše nepoleví a sledovat vás bude dál, ale tajně. Ne každá žena je schopna toto unést a proto s největší pravděpodobností, s takovýmto mužem skončí. Pokud vydržíte, jste opravdu odvážná a musíte počítat s tím, že nikdy nebudete mít soukromí.